Liposucţia

Ce este liposucţia?

Intervenţia de liposucţie este procedura chirurgicală ce favorizează eliminarea excesului de grăsime din diverse locaţii ale corpului care nu au putut fi eliminate prin diete sau exerciţii fizice. Procedura se poate efectua în combinaţie cu alte proceduri precum reducerea sânilor, liftingul facial sau abdominoplastia.

Există anumite condiţii medicale care pot fi tratate cu ajutorul liposucţiei, acestea reprezentând:

  • Lipoamele (tumori grase benigne)
  • Ginecomastia (creşterea anormală a ţesutului mamar ȋn cazul bărbaţilor)
  • Tulburări de metabolizare a grăsimilor

Pregătirea pentru intervenţia de liposucţie – candidatul ideal

Este important ca înainte de efectuarea procedurii estetice să fie respectate următoarele:

  • Este necesară renunţarea la obiceiul nociv al fumatului
  • Medicaţiile anticoagulante trebuie sistate cu minim două săptămâni înaintea liposucţiei.
  • Pacientele care se ştiu anemice ( nivel scăzut de hemoglobină) trebuie să ia un tratament preoperator pentru a creşte nivelul hemoglobinei.

Candidatul ideal pentru intervenţie va îndeplini următoarele condiţii:

  • Stare bună a sănătăţii
  • Normoponderabilitate
  • Persoană stabilă din punct de vedere psihic şi realistă în legătură cu rezultatele operaţiei

Această procedură nu este o metodă de slăbire ci de remodelare corporală. Liposucţia se poate efectua în mai multe regiuni ale corpului care includ următoarele: coapse, şolduri, spate, abdomen, fese, genunchi, gambe, glezne, braţe, faţă şi chiar gât.

Desfăşurarea intervenţiei de liposucţie

Există mai multe tehnici de liposucţie, iar acestea vor varia şi în funcţie de zona în care are loc intervenţia. De regulă, se efectuază o incizie mică de 3 mm la nivelul zonei care trebuie ajustată. Prin această incizie, se va introduce o soluţie care va înmuia grăsimea şi va micşora vasele de sânge. Ulterior se introduce o canulă care are rolul de a desface celulele de grăsime şi de a le evacua. De cealaltă parte a acestei canule este ataşat un aparat pentru colectarea ţesutului grăsos. În timpul liposucţiei se vor elimina grăsime şi fluide.

Complicaţii posibile după intervenţia de liposucţie

Printre complicaţiile care pot apărea în urma liposucţiei se numără: edeme ale zonei unde s-a intervenit, hemoragii minore sau moderate, infecţii locale sau hematoame,mai rar tromboze venoase, embolii grase, însă, acestea pot fi evitate urmând cu stricteţe sfaturile medicului.

Recuperarea după intervenţia de liposucţie

După intervenţie, pacienţii pot resimţi dureri asemănătoare cu febra musculară, în special în timpul schimbării poziţiei sau în timpul unor mişcări. Acestea sunt normale în perioada de recuperare şi vindecare.

Postoperator, se vor administra medicamente pentru confortul pacientului, iar medicul va recomanda o îmbrăcăminte elastică specială deasupra zonei tratate timp de câteva săptămâni.

Pe perioada de recuperare, mai pot apărea senzaţii de greutate şi disconfort care se vor diminua cu timpul, de regulă, dispărând după aproximativ o lună.

Plimbările uşoare se recomandă cât de repede posibil, iar întoarcerea la locul de muncă se poate face după cateva zile în funcţie de zonele tratate şi de volumul de grăsime îndepărtat.

Timpul de recuperare este unul redus comparativ cu alte tehnici de remodelare corporală.

Pentru facilitarea perioadei de vindecare se recomandă şi unele tratamente de reabilitare despre care vă va explica medicul curant.

Rezultatele în urma intervenţiei de liposucţie

Rezultatele finale se vor vedea după câteva luni de la intervenţie, după ce procesul de dezumflare s-a terminat. Silueta nou obţinută prin intervenţia de liposucţie poate fi una permanentă doar dacă se respectă condiţiile impuse de o viaţă activă şi sănătoasă. Este extrem de important de reţinut faptul că liposucţia nu reprezintă un substitut pentru un stil de viaţă sănătos care implică exerciţii fizice şi o dietă echilibrată.

Orice alte nelămuriri sau întrebări se vor adresa medicului estetician, iar acesta va oferi pacienţilor săi toate detaliile necesare atât pregătirii, cât şi recuperării după intervenţia estetică.

Întreabă doctorul

Dacă nu ai găsit informațiile dorite
contactează-ne sau întreabă
doctorul folosind formularul alăturat.

Telefon: +4 0752 253 000
E-mail: office@drfodor.ro

Orar: Luni-Vineri: 10:00-20:00