Corectarea ridurilor

Ridurile sunt urmarea procesului de îmbătrânire a pielii. Ele sunt mai proeminente în zonele implicate în expresivitatea facială şi sunt adâncite de expunerea la soare, fumat, deshidratare, anumite medicamente precum şi de alţi factori. Deşi, sunt riduri care dau o notă de unicitate feţei şi contribuie la exprimarea emoţiilor, alte linii ale feţei transmit o emoţie negativă atunci când nu este cazul. Majoritatea persoanelor care solicită tratament medical pentru riduri doresc ca imaginea externă să reflecte frumuseţea interioară (şi nu vor să fie percepuţi ca find obosiţi, nervoşi sau plictisiţi atunci când sunt echilibraţi şi fericiţi).

Terapia ridurilor include modificări comportamentale precum oprirea fumatului, dietă şi hidratare adecvată, protecţie împotriva razelor de soare şi folosirea cremelor topice farmaceutice. Rezultate imediate se observă însă după o interveţie de face-lift, după procedeul de umplere a ridurilor sau slabire a muşchilor ce produc ridurile.

Substanţele de umplere pentru riduri sunt potrivite pentru persoane active, sănătoase care au linii fine. Ridurile de la nivelul frunţii, glabelei (zona deasupra nasului) se estompează foarte bine după umplere. De asemenea, ridurile din partea externă a ochiului, colţul gurii, şi de la nivelul gâtului răspund bine la acest tip de tratament.

În timpul consultaţiei veţi avea oportunitatea să precizaţi care sunt ridurile pe care doriţi să le atenuaţi şi care este expresia pe care doriţi să o aveţi. Vi se vor explica avantajele şi dezavantajele fiecărui tip de substanţă de umplere şi costul fiecărei proceduri. Preţul depinde de tipul de substanţă care este folosit şi cantitatea necesară. Veţi avea ocazia să corectaţi ridurile în cadrul aceleaşi şedinţe. Spitalizarea nu este necesară. Aspirina şi medicamentele care afectează coagularea sângelui ar trebui oprite cu câteva zile înaintea intervenţiei. Procedura constă în injecţii mici care se administrează în muşchii mimicii. Ridurile sunt estompate deoarece se reduce semnificativ activitatea muşchilor. Întreaga procedură durează aproximativ 10 minute. După terminarea terapiei vă puteţi continua activitatea fără întrerupere.

Rezultatele sunt evidente după 2-3 zile. Persoanele care suferă de dureri cronice de cap pot avea o ameliorare a simptomatologiei. Efectele durează între 4 şi 6 luni. Pentru a menţine efectul dorit şi după această perioadă este necesară repetarea injecţiei.

Mai multe detalii despre intervenţie şi recomandări postoperatorii veţi primi la consultaţie.

Întreabă doctorul

Dacă nu ai găsit informațiile dorite
contactează-ne sau întreabă
doctorul folosind formularul alăturat.

Telefon: +4 0752 253 000
E-mail: office@drfodor.ro

Orar: Luni-Vineri: 10:00-20:00