Corectarea cicatricilor

Cicatricile sunt urmarea unui traumatism la nivelul pielii. De cele mai multe ori ele sunt inobservabile, unele cicatrici devin foarte mari şi neplăcute. Acestea se pot dezvolta după săptămâni sau luni de la rana iniţială.

Medicul vă va întreba despre leziunea de la nivelul pielii şi despre istoricul dumneavoastră medical. Este relevant de menţionat dacă şi alte persoane din familie au experienţe similare. Medicul va face o examinare fizică locală şi va stabili ce fel de cicatrice aveţi. Există mai multe tipuri de cicatrici, fiecare beneficiind de un alt tip de tratament. Terapia se alege în funcţie de localizare, tip şi dimensiunea cicatricii. Vi se vor explica beneficiile metodei alese.

Excizia este opţiunea terapeutică pentru cicatricile rezultate în urma unei vindecări inadecvate. Astfel, ţesutul cicatricial va fi înlăturat cu o incizie şi o sutură. O linie fină de sutură va înlocui cicatricile numeroase preexistente şi va fi greu de observat.

Tratamentul anumitor tipuri de cicatrici necesită injectări locale. Se pot utiliza diverse substanţe. Expanderii tisulari reprezintă o opţiune în tratamentul cicatricilor rezistente, inestetice.

Folosirea laserului în terapia cicatricii a devenit tot mai frecventă. Modul în care laserul acţionează este încă discutat. Oricum, eficacitatea acestuia a fost dovedită. Nu toţi pacienţii pot beneficia însă de această procedură. În timpul consultaţiei, veţi fi consiliată cu privire la tehnica ce oferă cele mai bune avantaje.

Mai multe detalii despre intervenţie şi recomandări postoperatorii veţi primi la consultaţie.

Întreabă doctorul

Dacă nu ai găsit informațiile dorite
contactează-ne sau întreabă
doctorul folosind formularul alăturat.

Telefon: +4 0752 253 000
E-mail: office@drfodor.ro

Orar: Luni-Vineri: 10:00-20:00