Chirurgie genitală – Labioplastie (Micsorare labii)

Zona genitală a unei femei are un impact puternic asupra calităţii vieţii graţie influenţei pe care o are asupra propriei identităţi şi a funcţiilor numeroase, importante, pe care le îndeplineşte. În consecinţă, scopul fiecărui chirurg este de a crea o formă şi o funcţie adecvată.

Labiile sunt pliuri ale pielii care înconjoară structura vulvei. Labia mai mare, externă, se numeşte labie majoră, iar pliul cutanat situat în interior se numeşte labie minoră. Labioplastia este operaţia chirurgicală ce transformă aspectul labiei. În timpul intervenţiei are loc remodelarea labiei interne. Femeile care solicită această manoperă au labii asimetrice, mari, ce cauzează jenă, durere sau discomfort în timpul actului sexual. Unele persoane pot avea nemulţumiri din copilărie, însă cele mai multe probleme apar după sarcină. În cazuri particulare, sunt tumori ce se formează în zona genitală. În astfel de situaţii, labioplastia se aplică tumorilor mici, localizate, dar mai frecvent se asociază cu alte intervenţii.

Scopul examinării locale este evaluarea dimensiunii labiei şi a defectului, a ţesutului afectat, a calităţii şi tipului pielii precum şi a deformării, suferinţei locale. Veţi fi sfătuită în legătură cu alimentaţia şi administrarea anumitor medicamente înainte de operaţie.

Nu există o tehnică standard pentru labioplastie datorită numeroaselor particularităţi pe care fiecare femeie le are. Anestezia locală cu sedare este opţiunea cea mai frecvent aleasă. Amploarea intervenţiei depinde de volumul ţesutului care trebuie îndepărtat. Linia de incizie se închide cu suturi fine şi se acoperă cu un pansament. Dr Fodor vă va explica cum trebuie realizată îngrijirea locală.

După ce v-aţi întors acasă, este recomandat să faceţi plimbări scurte şi să vă odihniţi cât mai mult cu putinţă. La câteva zile după operaţie vă puteţi implica în activitate fizică moderată. Contactul sexual trebuie evitat pentru o perioadă de aproximativ 5 săptămâni.

Mai multe detalii despre intervenţie şi recomandări postoperatorii veţi primi la consultaţie.

Întreabă doctorul

Dacă nu ai găsit informațiile dorite
contactează-ne sau întreabă
doctorul folosind formularul alăturat.

Telefon: +4 0752 253 000
E-mail: office@drfodor.ro

Orar: Luni-Vineri: 10:00-20:00