Mărirea buzelor: cele mai vehiculate mituri despre intervenţie

Mărirea buzelor cu substanţe de umplere reprezintă o intervenţie cu rezultate permanente?

Augmentarea buzelor cu injecatea de fillere nu are efecte permanente, deoarece substanţele injectate sunt absorbite de către organism, durata rezultatelor fiind in medie intre 6-12 luni in functie de produs. Caracteristicile fizice ale unei persoane şi stilul de viaţă al acesteia sunt alţi factori determinanţi pentru durata exactă a rezultatelor unei astfel de proceduri. După o perioadă aproximativă de 6-12 luni, intervenţia se poate repeta.

Intervenţia de augmentare a buzelor este indicată doar în cazul femeilor?

Atât femeile, cât şi bărbaţii îşi pierd elasticitatea pielii, odată cu trecerea anilor, fapt care se datorează reducerii cantităţii de elastină şi colagen din piele. Acest lucru conduce la o piele moale, fără elasticitate, efectele fiind vizibile şi asupra buzelor. Deşi procedura este aleasă în special de persoanele de sex feminin, şi bărbaţii pot opta pentru mărirea buzelor.

Mărirea buzelor cu fillere poate avea un rezultat de tip „bot de rata”?

Substanţele de umplere a buzelor pot, într-adevăr, avea un efect de tip „bot de rata” daca se injecteaza cantitati mari. Medicul va explica întotdeauna pacientului faptul că mai puţin înseamnă, de fapt, mai mult, iar augmentarea trebuie să fie făcută astfel încât rezultatul final să fie în concordanţă cu restul trăsăturilor feţei pacientului.

Procedura de mărire a buzelor este una dureroasă?

Pe parcursul intervenţiei se foloseşte un anestezic uşor, cum ar fi, de pildă, lidocaina, pentru a asigura confortul pacientului pe toată durata procedurii. De asemenea, acul de injectare este unul foarte fin, disconfortul fiind minim. Aşadar, mărirea buzelor se face sub anestezie locală, folosind crema sau injectie la gingie.

Mărirea buzelor necesită un tip de recuperare mai lung?

De obicei, o singură injectare a buzelor este necesară pentru a obţine efectele dorite. Intervenţia nu necesită timp de recuperare, pacientul putând să îşi continue activităţile cotidiene fără întrerupere.

Mărirea buzelor poate schimba radical şi forma acestora?

Procedura poate oferi un aspect mai tineresc şi mai senzual buzelor, atenuând şi micile riduri din jurul gurii. De asemenea, procedura nu poate modifica radical forma buzelor, medicul fiind cel care va explica pacientului toate schimbările care sunt posibile în cadrul intervenţiei. Este important ca pacientul să înţeleagă ce fel de modificări sunt posibilie şi să aibă nişte aşteptări realiste în ceea ce priveşte procedura.

Orice alte informaţii sau nelămuriri cu privire la intervenţia de augmentare a buzelor este oferită pacienţilor de către medicul estetician care va ştii să aleagă soluţia optimă pentru fiecare pacient, în parte.

Întreabă doctorul

Dacă nu ai găsit informațiile dorite
contactează-ne sau întreabă
doctorul folosind formularul alăturat.

Telefon: +4 0752 253 000
E-mail: office@drfodor.ro

Orar: Luni-Vineri: 10:00-20:00