Importanţa fotografiilor înainte şi după intervenţiile estetice

Fotografiile pre şi post intervenţiile estetice, o invitaţie de încredere pentru pacienţi

Fotografiile creează conexiuni şi transmit mesaje mult mai puternice şi sugestive decât textul, iar acest lucru se aplică şi domeniului chirurgiei estetice. Deocamdată, nu există nici o metodă mai fructuoasă de a menţine atenţia vizitatorului unui site sau al unui cabinet medical, şi totodată de a stimula nivelul de implicare al acestuia, decât imaginile dinainte şi de după intervenţiile estetice.

Imaginile pre si post intervenţii estetice reprezintă cel mai puternic mijloc al medicului estetician de comunicare a talentului şi a sensibilităţii sale estetice.
Aceste fotografii oferă o imagine imediată, clară şi intuitivă a ceea ce respectivul estetician consideră a fi un rezultat postoperator favorabil şi de succes. Astfel, doritorii de modificări la nivel estetic pot lua decizii relativ rapide cu privire la practicile chirurgicale oferite de medic, hotărând, chiar pe moment, dacă îşi doresc să cerceteze procedurile şi mai amănunţit.

Pentru un medic estetician, oferirea şi gestionarea unor astfel de exemple de intervenţii reuşite alături de informaţii relevante referitoare la acestea sunt provocări stimulante pentru activitatea sa.

Potenţialii viitori pacienţi iau sau ar trebui să ia în considerare o paletă vastă de aspecte privind evaluarea fotografiilor preoperatorii şi a celor postchirurgicale ale altor pacienţi care au ales beneficiile chirurgiei estetice. Deşi o fotografie post operatorie este extrem de relevantă, ea este similară reflecţiei luminii, nefiind chiar lumina însăşi.

Evaluarea calităţii fotografiilor înainte/după intervenţiile estetice

Internetul este un mediu extrem de bogat şi de prolific la nivel vizual, aşadar calitatea imaginilor are un impact puternic asupra mesajului transmis.
Pe de altă parte, persoanele care îşi doresc modificări la nivel estetic sunt, bineînţeles, consumatoare de estetică, în general, iar ochiul lor critic va observa imediat diferentele intre rezultate.

Un portofoliu de fotografii calitative şi relevante al medicului estetician va construi încrederea potenţialilor viitori pacienţi şi va evidenţia calitatea muncii sale în cel mai elocvent mod.

Este indicat ca astfel de fotografii să fie de o calitate aflată cât mai sus pe scara evaluării din punct de vedere estetic, adică să fie cât mai consistentă şi profesionistă, de la distante si unghiuri similare.

Luminozitatea şi saturaţia culorilor din poze ar trebui, de asemenea, să ofere aspecte identice sau, cel puţin, cât mai comparabile, pentru a reflecta cât mai fidel realitatea. În cazul în care astfel de parametri sunt consideraţi neimportanţi, evaluarea îmbunătăţilor aduse de intervenţia estetică este mult diminuată, iar munca medicului estetician nu este valorificată prin acest mod imagistic îndeajuns de mult.

Este indicată prezentarea unei palete cât mai vaste de fotografii, efectuate din mai multe unghiuri, pentru sporirea unei evidenţieri optime a calităţii rezultatelor estetice în urma intervenţiilor. Aceste rezultate trebuie să poată fi evaluate în natura lor tridimensională, chiar dacă fotografiile oferă o metodă bidimensională de analizare a rezulatului.

Este important ca potenţialii pacienţi să fie cât se poate de conştienţi de faptul că imaginea lor corporală nu este una identică cu cea a personajelor din fotografii, aşadar rezultatele pot varia, în cazul lor. Acesta nu este deloc un aspect negativ, fiindcă, pentru un chirurg estetician cu expertiză bogată, abordările potrivite şi personalizate pentru fiecare caz, în parte, reprezintă una dintre provocările şi satisfacţiile profesiei sale.

Specializarea medicului estetician în fotografie

Puţină lume este conştientă de faptul că cei mai pricepuţi chirurgi esteticieni deţin cunoştinţe foarte solide în domeniul tehnicilor de fotografiere, exact cu scopul de a reuşi să transmită, cu o acurateţe maximă, atât elementele planificate pentru retuşare dinainte de intervenţie, cât şi rezultatele muncii lor.

Documentaţia medicului estetician şi, deopotrivă, tehnica sa fotografică oferă, cu certitudine, mai mult decât o simplă carte de vizită; toate acestea înglobează o afirmaţie certă, o subliniere a gradului de organizare, a meticulozităţii şi a atenţiei la detalii pe care respectivul medic estetician le deţine. Toate acestea alcătuiesc cufărul de comori pe care un chirurg estetician îl deţine, completând talentul, dăruirea şi expertiza acestuia.

Viitorul fotografiilor în mediul online

Alergăm în fiecare zi, presaţi de timp, prin marea dezordine digitală: printre vitezele rapide de conexiune la Internet, printre reţelele de socializare şi proliferarea smartphone-urilor şi a tuturor dispozitivelor mobile.

Într-un astfel de peisaj, provocarea consumatorilor de estetică transcende căutările de informaţii cu privire la procedurile estetice şi ajunge pe tărâmul sigur al găsirii unei intervenţii potrivite pe care şi-o doresc şi a alegerii celui aflat în măsură să le ofere această schimbare în bine a vieţii. Fotografiile reprezintă cele mai potrivite unelte pentru realizarea acestor alegeri.

Abordarea consumatorului centrată pe imagine se aliniază perfect trendurilor culturii actuale. De pildă, în mass media destinată persoanelor de sex feminin, pagini întregi de fotografii au suplinit demult paragrafele lungi de text şi pozele de dimensiunea unor timbre poştale. La fel, smartphone-urile şi tabletele sunt inundate de diverse imagini care dau utilizatoarelor opţiunea de-a le studia amănunţit, print-o singură atingere a ecranului.

Este aproape imposibil ca, în prezent, valoarea unor imagini de calitate superioară să mai fie supraestimată. Pe lângă faptul că reprezintă unul dintre cele mai populare tipuri de conţinut din lumea digitală în care trăim, fotografiile construiesc şi o punte între medici şi potenţialii lor viitor pacienţi care abordează subiectul sensibil al chirurgiei cosmetice cu niveluri variate de cunoştinţe în domeniu. Fotografiile calitative ajută medicii în explicarea unor subiecte complicate pentru pacienţii lor, sprijinind-i pe aceştia în alegerea celor mai potrivite şi mai informate decizii.

În lumina celor prezentate, nu este deplasat să afirmăm că fotografiile nu valorează cât o mie de cuvinte, ci ele sunt de-a dreptul nepreţuite.

Dr. Fodor Lucian oferă viitorilor săi pacienţi fotografii cât se poate de relevante, neretuşate şi fără modificări digitale, pentru evidenţierea transformărilor prin care au trecut alţi pacienţi înaintea lor, transformări care au marcat călătorii de la nemulţumirile legate de aspectul fizic şi de la suferinţele generate de o stimă de sine scăzută, spre o destinaţie a mulţumirii de sine, a gratitudinii şi a recunoştinţei.

Întreabă doctorul

Dacă nu ai găsit informațiile dorite
contactează-ne sau întreabă
doctorul folosind formularul alăturat.

Telefon: +4 0752 253 000
E-mail: office@drfodor.ro

Orar: Luni-Vineri: 10:00-20:00