Dr. Lucian Fodor

galerie foto

Ridicare sâni (Mastopexia sau lifting mamar)

Liftingul de sân sau mastopexia este o interventie chirurgicală ce are ca scop înfrumuseţarea sânului prin conturarea unei forme mai senzuale. Datorită gravitaţiei, sânii işi pierd elasticitatea şi forma tinără. Procesul fiziolgic de îmbătrânire este accentuat de diverşi factori, precum alăptarea, sarcina şi scăderea bruscă în greutate. În funcţie de forma individuală, liftingul de sân se poate asocia cu proceduri de augmentare. Cu toate acestea, sânii mai mari pot beneficia de proceduri de micşorare.

Este important să îi explicaţi chirurgului plastician cum aţi dori să arate sânii dumneavoastră după operaţie. Veţi fi sfătuită în legătură cu procedurile cele mai potrivite pentru dumneavoastră.

Este pentru mine?

  • Sânii mei au devenit mai "lăsaţi" o dată cu trecerea timpului
  • Mamelonul este îndreptat în jos
  • După sarcină, pielea a devenit mai întinsă
  • Sunt mulţumită de dimensiunea sânilor mei dar aş dori să arate mai fermi
  • Sânii mei sunt mici şi căzuţi (în acest caz, alegerea ideală ar fi o asociere între mărire şi lifting de sân)

Înainte de operaţia de ridicare sâni

În timpul consultaţiei se va analiza istoricul dumneavoastră medical. Fiţi pregătită să relataţi probleme medicale prezente şi trecute, precum şi medicaţia actuală. Scopul examinării obiective este de a preciza dimensiunea, forma, consistenţa sânilor şi calitatea pielii. Medicul vă poate recomanda să faceţi câteva examinări înainte de operaţie (spre exemplu o mamografie) pentru a fi pregătită pentru intervenţie.

Consultatia este momentul potrivit pentru a explica trăsăturile sânilor doriţi. Deoarece părerile legate de ceea ce este frumos şi plăcut diferă mult de la o persoană la alta, este important să transmiteţi cu claritate dorinţele dumneavoastră.

Veţi primi îndrumări specifice cu privire la alimentaţie şi comportamentele de auto-îngrijire. Veţi fi sfătuită în legătură cu medicaţia ce trebuie luată sau evitată preoperator.

Intervenţia chirurgicală de mastopexie

În cazul operaţiei de lifting a sânului se preferă de obicei anestezia generală. O altă posibilitate este anestezia locală cu sedare intravenoasă. Veţi fi sub supravegherea directă a unui medic anestezist.

Procedura de ridicare a sânului durează înte 1 şi 2 ore în funcţie de amploarea operaţiei şi de asocierea acesteia cu implantul mamar. Atunci când sânul nu are un volum suficient, vă recomandăm utilizarea implanturilor cu silicon pentru un aspect estetic. Această procedură se poate face concomitent cu liftingul de sân.

Tehnica chirurgicală s-a dezvoltat în numeroase variante; mai jos, vă vom prezenta procedura cea mai frevent utilizată.

Se practică o incizie în jurul areolei şi se defineşte poziţia ulterioară a mamelonului. Incizia se extinde vertical din centrul mamelonului înspre pliul dintre sân şi peretele toracic. Excesul de piele este înlăturat, ţesutul sânului este ridicat iar pielea care a fost deasupra mamelonului este coborâtă şi suturată în poziţie adecvată. Astfel se obţine o formă tinerească, senzuală a sânului.

Pacienţii care solicită mastopexia nu sunt internaţi sau sunt ţinuţi sub supraveghere pentru o zi. În timpul consultaţiei vi se vor explica avantajele, dezavantajele şi costurile diferitelor opţiuni şi veţi putea decide împreună cu chirurgul plastician varianta care este cea mai potrivită pentru dumneavoastră.

După operatia de ridicare sâni

După operaţie se va aplica o compresă şi un bandaj pe sânul dumneavoastră. Sutienul medical poate fi purtat deasupra pansamentului. După câteva zile acesta poate fi schimbat cu un sutien de susţinere.

La început, sânii vor fi crescuţi în volum şi vor avea un aspect contuzionat. Edemul se va reduce treptat iar zona amorţită îşi va recăpăta senzaţia. Veţi fi instruită cu privire la îngrijirea locală şi medicamentele care se pot administra. Reluarea activităţii se face treptat; este bine să vă odihniţi cât mai mult în această perioadă pentru a permite corpului să se refacă.

Mai multe detalii despre intervenţie şi recomandări postoperatorii veţi primi la consultaţie.

Intervenții chirurgicale estetice

Chirurgia estetică a cunoscut, în ultimii ani, o evoluţie conceptuală şi tehnologică semnificativă. Modificările de natură conceptuală au condus la schimbări majore în ceea ce priveşte abordările chirurgicale, iar schimbările tehnologice includ utilizarea procedurilor minim invazive cu recuperare rapida.

Faptul că tehnicile chirurgiei estetice au avansat într-atât de mult, iar medicii au acum la dispoziţie o paletă extrem de vastă de instrumente şi tehnologii se traduce prin rezultate care transformă procedurile chirurgicale în adevarate opere de artă de cea mai mare fineţe.

mărire de sani

Mărirea sanilor

Mărirea sanilor cu implant silicon prin diferite metode chirurgicale

rinoplastie operatie nas

Rinoplastie/septoplastie

Operația estetică la nas, îmbunătățirea estetică și funcțională a nasului, corecția deviației de sept.

lifting facial

Lifting facial

Intinerirea feței cu ajutorul chirurgiei estetice.

mastopexie ridicare sani

Ridicarea Sânilor

Liftingul sânilor lăsați în urma porcesului de îmbărtânire sau după nastere

Întrebările dumneavoastră