Dr. Lucian Fodor

Lifting facial (Face lift)

În ce anume constă procedura face lift? Este pentru mine?

Procedura face-lift reprezintă una din cele mai eficiente terapii de împrospătare şi întinerire a feţei. S-au dezvoltat o multitudine de tehnici care permit intinderea pielii feţei şi gâtului, oferă fermitate pielii şi musculaturii şi, nu în ultimul rand, înlătură excesul de piele. Scopul este de a ajuta pacientul să aiba o formă a feţei armonioasă şi întinerită cu un minim de efort.Această intervenţie se poate efectua singură sau în combinaţie cu alte proceduri, cum ar fi liftingul de sprânceană sau modelarea pleoapelor.

Candidatul ideal pentru procedura de face-lift este persoana care prezintă semne vizibile de îmbătrânire, atârnarea pielii în zona feţei, cu o structură osoasă sănătoasă şi cu o oarecare elasticitate a pielii. Majoritatea pacienţilor au vârste cuprinse între 40 şi 70 de ani, însă şi peste această vârstă se efectuează operaţii reuşite. Operaţia de face-lift se poate realiza o dată în viaţă sau se poate repeta la un interval de 10- 15 ani, în funcţie de preferinţele fiecăruia.

În timpul consultaţiei pe care o veţi avea cu Dr. Fodor, veţi avea posibilitatea de a vă exprima aşteptările, dorinţele si temerile legate de această procedură. Este foarte important să aveţi o discuţie deschisă, sinceră pentru a putea obţine cele mai bune rezultate.

In timpul consultatiei si dupa o evaluare completa, vi se va explica dacă această procedură este potivită pentru dumneavoastră şi care sunt avantajele folosirii ei. În funcţie de situaţie, vi se va recomanda tehnica cea mai potrivită şi vi se vor explica riscurile şi beneficiile acestei intervenţii chirurgicale. Vi se va recomanda sa renuntati la fumat (daca este cazul) şi la anumite medicamente care afecteaza coagularea sângelui cu 2 săptămâni înaintea operaţiei.

Cum se efectuează procedura de lifting facial?

Cu toate că s-au dezvoltat mai multe tehnici operatorii, procesul de desfăşurare este acelaşi. În cazuri selecţionate, operaţia poate fi efectuată în anestezie locală. Alternativele ar fi sedarea intravenoasă şi anestezia generală, ambele fiind efectuate de către personal specializat. Tensiunea arterială este monitorizată şi reglată pentru a fi în parametrii optimi. Când vă veţi trezi după operaţie, veţi fi relaxat(ă) şi nu veţi simţi durere.

Procedura începe printr-o incizie deasupra inserţiei părului la nivelul tâmplelor şi se extinde cu atenţie înspre zona frontală şi în spatele urechilor astfel incit cicatricile sa fie ascunse. In functie de caz, traiectul liniilor de incizie poate fi diferit. Exista numeroase situatii in care taieturile sunt minime (exemplu este tehnica „short scar face lift”). Pentru liftingul de gat se poate asocia o mica incizie sub bărbie. Medicul chirurg separă pielea de grăsimea şi musculatura subjacentă, întăreşte ţesuturile şi îndepărtează excesul de piele şi grăsime. Pielea este frumos reaşezată, straturile fiind fixate iar linia de incizie închisă cu atenţie. Uneori, se pune un tub mic pentru 24 de ore în spatele urechii pentru a preveni acumularea de sânge.

Endoscopul se poate utiliza pentru o vizualizare mai bună a structurilor, acesta permiţând efectuarea unei linii de incizie mai mica. Face-liftul cu cicatrice mică, sau aşa numita tehnică MACS, reprezintă o altă posibilitate de terapie.

După operaţia de lifting față

Postoperator, veţi avea nevoie de o zi de spitalizare pentru a vă reveni. Printre efectele postoperatorii se numără congestiaşi amorţirea zonei în care a fost făcută operaţia (pentru a preveni discomfortul dumneavoastră), ambele fiind temporare. Mărirea în volum a ţesuturilor şicontuzia remit în 1-2 săptămâni după operaţie. Cicatricile vor fi ascunse în păr sau în cutele fiziologice ale pielii. La citeva zile de la interventie se permite aplicarea machiajului. Totuşi, trebuie să aveţi grijă de dumneavoastră, să vă odihniţi şi să evitaţi activităţile fizice intense, fumatul şi băile fierbinţi în aburi sau saunele. Majoritatea pacienţilor se întorc la lucru după aproximativ 7-10 zile de la operaţie. Deşi procesul de îmbătrânire nu se poate stopa printr-o operaţie, înfăţişarea dumneavoastră va fi reîmprospătată şi mult întinerită.

Mai multe detalii despre intervenţie şi recomandări postoperatorii veţi primi la consultaţie.

Intervenții chirurgicale estetice

Chirurgia estetică a cunoscut, în ultimii ani, o evoluţie conceptuală şi tehnologică semnificativă. Modificările de natură conceptuală au condus la schimbări majore în ceea ce priveşte abordările chirurgicale, iar schimbările tehnologice includ utilizarea procedurilor minim invazive cu recuperare rapida.

Faptul că tehnicile chirurgiei estetice au avansat într-atât de mult, iar medicii au acum la dispoziţie o paletă extrem de vastă de instrumente şi tehnologii se traduce prin rezultate care transformă procedurile chirurgicale în adevarate opere de artă de cea mai mare fineţe.

mărire de sani

Mărirea sanilor

Mărirea sanilor cu implant silicon prin diferite metode chirurgicale

rinoplastie operatie nas

Rinoplastie/septoplastie

Operația estetică la nas, îmbunătățirea estetică și funcțională a nasului, corecția deviației de sept.

lifting facial

Lifting facial

Intinerirea feței cu ajutorul chirurgiei estetice.

mastopexie ridicare sani

Ridicarea Sânilor

Liftingul sânilor lăsați în urma porcesului de îmbărtânire sau după nastere

Întrebările dumneavoastră