Dr. Lucian Fodor

Corectarea cicatricilor

Cicatricile sunt urmarea unui traumatism la nivelul pielii. De cele mai multe ori ele sunt inobservabile, unele cicatrici devin foarte mari şi neplăcute. Acestea se pot dezvolta după săptămâni sau luni de la rana iniţială.

Medicul vă va întreba despre leziunea de la nivelul pielii şi despre istoricul dumneavoastră medical. Este relevant de menţionat dacă şi alte persoane din familie au experienţe similare. Medicul va face o examinare fizică locală şi va stabili ce fel de cicatrice aveţi. Există mai multe tipuri de cicatrici, fiecare beneficiind de un alt tip de tratament. Terapia se alege în funcţie de localizare, tip şi dimensiunea cicatricii. Vi se vor explica beneficiile metodei alese.

Excizia este opţiunea terapeutică pentru cicatricile rezultate în urma unei vindecări inadecvate. Astfel, ţesutul cicatriceal va fi înlăturat cu o incizie şi o sutură. O linie fină de sutură va înlocui cicatricile numeroase preexistente şi va fi greu de observat.

Pentru tratamentul anumitor tipuri de cicatrici se necesită injectări locale. Se pot utiliza diverse substanţe. Expanderii tisulari reprezintă o opţiune în tratamentul cicatricilor rezistente, inestetice.

Folosirea laserului în terapia cicatricii a devenit tot mai frecventă. Modul în care laserul acţionează este încă discutat. Oricum, eficacitatea acestuia a fost dovedită. Nu toţi pacienţii pot beneficia însă de această procedură. În timpul consultaţiei, veţi fi consiliată cu privire la tehnica ce oferă cele mai bune avantaje.

Mai multe detalii despre intervenţie şi recomandări postoperatorii veţi primi la consultaţie.

Intervenții chirurgicale estetice

Chirurgia estetică a cunoscut, în ultimii ani, o evoluţie conceptuală şi tehnologică semnificativă. Modificările de natură conceptuală au condus la schimbări majore în ceea ce priveşte abordările chirurgicale, iar schimbările tehnologice includ utilizarea procedurilor minim invazive cu recuperare rapida.

Faptul că tehnicile chirurgiei estetice au avansat într-atât de mult, iar medicii au acum la dispoziţie o paletă extrem de vastă de instrumente şi tehnologii se traduce prin rezultate care transformă procedurile chirurgicale în adevarate opere de artă de cea mai mare fineţe.

mărire de sani

Mărirea sanilor

Mărirea sanilor cu implant silicon prin diferite metode chirurgicale

rinoplastie operatie nas

Rinoplastie/septoplastie

Operația estetică la nas, îmbunătățirea estetică și funcțională a nasului, corecția deviației de sept.

lifting facial

Lifting facial

Intinerirea feței cu ajutorul chirurgiei estetice.

mastopexie ridicare sani

Ridicarea Sânilor

Liftingul sânilor lăsați în urma porcesului de îmbărtânire sau după nastere

Întrebările dumneavoastră