Blefaroplastie

Ce este blefaroplastia?

Blefaroplastia desemnează intervenţia estetică din zona pleoapelor, atât cele superioare, cât şi cele inferioare, pentru corectarea oricăror aspecte inestetice din zona superioară şi inferioară a ochilor. Astfel de aspecte pot apărea din cauze ereditare, datorită înaintării în vârstă, traumastismelor, a razelor solare şi altele. Operaţia de blefaroplastie se efectuează în anestezie locală cu sedare, dar poate să fie efectuată şi în anestezie generală. Pacienţii ramân o noapte în spital sub supraveghere.Conform studiilor, numărul de persoane care aleg procedura este în creştere.

Blefaroplastia pleoapei superioare

Pentru întinerirea acesteia, se îndepărtează excesul de piele şi grăsime, după ce, s-a efectuat o incizie la nivelul pleoapei în pliul cutanat. Există situaţii în care aspectul îmbătrânit al pleoapei superioare este asociat cu ptoza palpebrală. Ptoza palpebrală dă aspectul coborât la pleoapei şi este consecinţa slăbirii muşchiului ridicator al pleopei. La consultaţie medicul o sa vă explice dacă este nevoie de corecţia ptozei.

Blefaroplastia pleoapei inferioare

Se efectuează o incizie la aproximativ 2 mm sub genele pleoapei inferioare astfel că incizia să fie cât mai ascunsă. Se îndepărtează excesul de tegument şi parţial din pungile de grăsime. În situaţiile în care pleoapa inferioară este laxă, se recomandă să se asocieze cu o procedură de întărire ( cantopexie sau cantoplastie laterală). Medicul o să vă examineze şi o să vă explice dacă este necesară această procedură. Firele sunt rezorbabile.

Complicaţii posibile şi riscuri asociate cu intervenţia de blefaroplastie

Blefaroplastia este o intervenţie care implică o fineţe mare din partea medicului şi când aceasta este executată corect, riscurile vor fi minime. Posibilele echimoze sau formele uşoare de conjunctivită care pot apărea vor trece de la sine, în câteva zile. Sângerarea, asimetriile uşoare, ectropion sau lagoftalmie pot fi posibile, deşi se întâmplă rar.

Recuperarea după intervenţia de blefaroplastie

Inciziile nu vor fi la vedere, astfel cicatricile rămase după intervenţie vor fi greu vizibile. Cea pentru pleoapa inferioară se efectuază sub gene, iar cea pentru pleoapa superioară, se va efectua la nivelul genelor.

  • Umflarea şi învineţirea regiunii din jurul ochilor sunt normale şi pot persista câteva zile.
  • Pentru sprijinirea procesului de dezumflare, vă ajută dacă dormiţi cu capul mai ridicat.
  • La plecare din spital veţi primi toate medicamentele necesare şi instrucţiuni postoperatorii.
  • Este indicată utilizarea unei creme cu factor înalt de protecţie solară , fiindcă expunerea la soare ar putea atrage vizibilitatea crescută a cicatricilor, alterând şi procesul de vindecare şi recuperare.

Rezultatele în urma intervenţiei de blefaroplastie

Scopul medicului este de a oferi rezultate care durează o viaţă, însă din cauza înaintării în vârstă, pot apărea recăderi ale pleoapelor, moment în care se poate repeta intervenţia.

Orice alte nelămuriri sau întrebări se vor adresa medicului, iar acesta va oferi pacienţilor săi toate detaliile necesare, atât pregătirii, cât şi recuperării după intervenţia estetică.

Întreabă doctorul

Dacă nu ai găsit informațiile dorite
contactează-ne sau întreabă
doctorul folosind formularul alăturat.

Telefon: +4 0752 253 000
E-mail: office@drfodor.ro

Orar: Luni-Vineri: 10:00-20:00