Dr. Lucian Fodor

IMPLANT BĂRBIE (AUGMENTARE)

Augmentarea bărbiei cu ajutorul implanturilor are ca şi scop îmbunătăţirea profilului facial. Aceasta poate fi obţinută prin intermediul implanturilor protetice şi/ sau modelarea osului. În anumite cazuri, pentru armonizarea siluetei faciale, augmentarea bărbiei poate fi realizată în acelaşi timp cu rinoplastia. Majoritatea pacienţilor care solicită această intervenţie au un maxilar bine dezvoltat şi o bărbie ingustă. Există două proceduri principale pentru augmentarea bărbiei: terapia chirurgicală şi injectarea de substanţe de umplere. În primul caz, implantul este plasat pe vârful bărbiei în anestezie locală sau generală. Postoperator, se aplică un bandaj local compresiv pentru protejarea implantului. În prima săptămână, edemul şi contuzia pot fi pronunţate însă acestea se resorb constant în timpul procesului de vindecare. De obicei, spitalizarea este necesară. Se poate crea un aspect mai plăcut şi prin folosirea substanţelor de umplere. Forma, mărimea şi materialul implantului sunt alese în funcţie de defectul ce se doreşte a fi corecatat. În acest caz se preferă anestezie locală cu sedare orală sau intravenoasă. Spitalizarea nu este necesară. Sunt mai multe tehnici disponibile pentru augmentarea bărbiei cu substanţă de umplere. În cele mai mult cazuri, incizia se efectuează in interiorul gurii la baza gingiei. Se creează un "buzunar" ce va găzdui implantul. Liniile de incizie sunt închise cu suturi fine. Majoritatea augmentărilor de bărbie sunt făcute cu implanturi de silicon.

Perioada de recuperare depinde de tipul de operaţie. De cele mai multe ori nu este nevoie de spitalizare. După fixarea implantului, se constată de regulă edem local. Pentru a stimula resorbţia edemului se indică evitarea efortului fizic intens şi menţinerea capului într-o poziţie elevată pentru urmatoarele zile. Medicul vă va prescrie medicamente pentru prevenirea unei posibile infecţii.

Mai multe detalii despre intervenţie şi recomandări postoperatorii veţi primi la consultaţie.

Intervenții chirurgicale estetice

Chirurgia estetică a cunoscut, în ultimii ani, o evoluţie conceptuală şi tehnologică semnificativă. Modificările de natură conceptuală au condus la schimbări majore în ceea ce priveşte abordările chirurgicale, iar schimbările tehnologice includ utilizarea procedurilor minim invazive cu recuperare rapida.

Faptul că tehnicile chirurgiei estetice au avansat într-atât de mult, iar medicii au acum la dispoziţie o paletă extrem de vastă de instrumente şi tehnologii se traduce prin rezultate care transformă procedurile chirurgicale în adevarate opere de artă de cea mai mare fineţe.

mărire de sani

Mărirea sanilor

Mărirea sanilor cu implant silicon prin diferite metode chirurgicale

rinoplastie operatie nas

Rinoplastie/septoplastie

Operația estetică la nas, îmbunătățirea estetică și funcțională a nasului, corecția deviației de sept.

lifting facial

Lifting facial

Intinerirea feței cu ajutorul chirurgiei estetice.

mastopexie ridicare sani

Ridicarea Sânilor

Liftingul sânilor lăsați în urma porcesului de îmbărtânire sau după nastere

Întrebările dumneavoastră