Cererea pentru intervențiile estetice a explodat ȋn 2021 – Motivații pentru creșterea ȋn popularitate a augmentării sânilor și a rinoplastiilor ȋn pandemie

Surprinzător sau nu, comform statisticilor, tot mai multe clinici din toată lumea au raportat ȋn 2021 o creștere a numărului persoanelor care și-au făcut intervenții de natură estetică.

2020 și 2021 ne-a pus pe toți la ȋncercare și a făcut ca viețile noastre să devină dominate de teamă și incertitudine. Cu toții sperăm ca perioada următoare ne va aduce normalitatea ȋnapoi, sau, cel puțin o viață cât mai apropiată de cea pe care am știut-o dintotdeauna.

Diverse tratamente fac posibilă ȋntoarcerea la o viață normală și fericită, la o viață ȋn care ne putem bucura de toți cei dragi și ȋn care viețile noastre cotidiene nu mai stau sub semnul amenințător al pandemiei.

Clinicile de chirurgie estetică se bucură de o creștere ȋn popularitate

Desi o mulțime de afaceri din ȋntreaga lume și din diverse domenii s-au ȋnchis ȋn 2020-2021, unele au reușit să prospere. De pildă, chiar și ȋn România, au fost ȋnchise până și cabinetele stomatologice pe perioada stării de urgență. Pe de altă parte, clinicile de chirurgie plastică din toată lumea au rămas deschise, dar au adoptat diverse măsuri extrem de stricte de precauție care au inclus testarea pacienților pentru Covid-19 și dezinfectarea frecventă a tuturor spațiilor din clinici.

Potrivit ultimelor șiri, clinici din Japonia, SUA si Australia au evidențiat o creștere a numărului de pacienți care optează pentru diverse proceduri estetice.

„Am decis să fac procedurile în timpul carantinei, deoarece mi-a permis să mă vindec în ritmul meu”, a declarat pentru BBC Aaron Hernandez, un individ care a făcut operații la fata, în Los Angeles pe perioada pandemiei.

Oamenii ȋși pot ascunde mai ușor intervențiile estetice pe perioada restricțiilor

Fata cu masca, chirurgie estetica in pandemie

Această pandemie a avut ca urmare faptul că acele persoane care au visat dintotdeauna la o rinoplastie sau la orice altă intervenției la nivelul feței să poată apela pe parcursul acestui an la operația mult dorită și să ȋși poată ascunde mai ușor intervenția cosmetică – acasă și sub mască.

„Se pot recupera acasă și, de asemenea, pot purta o mască atunci când ies afară după o rinoplastie sau un lifting facial. Oamenii vor să-și reia viața normală și felul în care arată face parte din asta”, a afirmat Rod J Rohrich, chirurg plastician din Texas. Această tendință nu a fost observată doar ȋn SUA, ci și ȋn România și ȋn multe alte state.

Lockdown-ul și teleconferințele – un motiv de-a ne studia chipul mai mult

După cum se știe deja, lockdown-ul a favorizat desfășurarea activității mai multor firme și companii de acasă – angajații s-au obișnuit cu acest tip de lucru de acasă și s-a observat un trend de creștere a acestei preferințe. Odată cu munca de acasă, au apărut și ședințele virtuale – ȋntâlnirile cu colegii și șefii pe Internet.

Un articol recent publicat de BBC analizează acest aspect – felul ȋn care astfel de video conferințe a condus la o mai mare autoanaliză și, ȋntr-un final la decizii pentru mici apelarea la mici/mai mari corecții la nivelul feței: lifting facial, rinoplastii, septoplastii, injecții cu fillere, augmentarea buzelor și altele.

Ashton Collins, directorul platformei Save Face care este aprobată de guvernul britanic al practicienilor cosmetici acreditați a afirmat că platforma lor a fost inundată de ȋntrebări venite de la persoane care spuneau că au observat diverse nereguli mai mari sau mai mici la nivelul chipului lor.

Potrivit unui raport oficial, platforma Save Face a înregistrat o creștere cu 40% a traficului pe site-ul său, oamenii cercetând tratamente, apoi intrând în registru pentru a găsi practicanți locali.

Explozia de cereri pentru chirurgia cosmetică: injecții, rinoplastie, augmentarea sânilor, liposucție

Chirurgia plastică „cosmetică”, în care cineva își schimbă aspectul din motive estetice mai degrabă decât din motive medicale, variază de la proceduri neinvazive, cum ar fi Botox-ul sau injecții cu fillere la nivelul pielii, până la proceduri invazive, cum ar fi liftingul facial și rinoplastia.

Asociația Britanică a Chirurgilor Plasticieni și Esteticieni (BAAPS) spune că medicii săi au raportat creșteri cu până la 70% a cererilor de consultații virtuale în această perioadă, iar pacienții au continuat să ia în considerare tratamentele pe care le-ar putea primi la ieșirea din lockdown.

Intervențiile cosmetice preferate ȋn 2020 si 2021

Injecțiile cu fillere au fost cele mai solicitate tratamente, urmate de proceduri mai invazive, cum ar fi mărirea sânilor și liposucția.

Legat de statistici privind trendurile anului 2020-2021 ȋn materie de alegeri de intervenții cosmetice, iată cele favorite mai jos.

Experții au explicat faptul că măștile faciale i-au făcut pe oameni extrem de conștienți de ochii lor și de pielea din jurul lor. Acest lucru a condus la o creștere a solicitărilor axate pe ochi, cum ar fi ridicarea sprâncenelor, Botox și altele pentru a îmbunătăți caracteristicile faciale rămase neacoperite atunci când o persoană poartă corect o mască.

Rinoplastiile și septoplastiileau fost, de asemenea, intervenții preferate pe perioada acestui an greu, iar „beneficiul” este evident și in acest caz – necesitatea purtării măștii favorizează ascunderea urmelor post-operatorii de la nivelul fetei. Pe de altă parte, purtarea măștii a devenit o „oportunitate” perfectă pentru alegerea intervențiilor la fata.

Augmentarea mamară a fost și va rămâne o procedură preferată de femei, din varii motive, iar acest lucru nu s-a schimbat ȋn 2020 – 2021. La fel, liposucțiaa rămas ȋn topul preferințelor.

Obsesia legată de propria ȋnfățișare poate deveni periculoasă

Fata cu intrerventii estetice in apa.

Este foarte important ca cei interesați de intervenții estetice să facă diferența dintre obsesie și necesitatea unei intervenții din motive funcționale (cum ar fi micșorarea sânilor pentru sânii prea mari care cauzează probleme la nivelul coloanei sau septoplastia pentru eliminarea deviației de sept etc) sau motive estetice pertinente care ar ajuta la creșterea stimei de sine și ȋmbunătățire a stării mentale.

Comportamentul nostru este puternic influențat de stima de sine, iar dimensiunile propriei persoane pot fi modelate ȋn funcție de ȋncrederea ȋn noi ȋnșine. De aceea este extrem de importantă o imagine de sine pozitivă, dar și pentru a deveni capabili de-a ne construi relații armonioase cu toți cei din jur. De cele mai multe ori, stima de sine va deveni proporțională cu nivelul de conștientizare a propriei noastre valori – din aceste motive ea devine aproape vitală.

Anii 2020 – 2021 au fost extrem de dificili, cu siguranță, ne-a afectat atât psihic, cât și emoțional, favorizând gândirea negativă și o subevaluare a propriei persoane.

De aceea este extrem de important consultul medical cu specialistul care ȋși va da seama de „gravitatea” problemei expusă de pacient și de soluția cea mai potrivită pentru problema sa estetică.

Chirurgia plastică a devenit o parte a culturii noastre

Faptul că modificările la nivel estetic sunt deja parte a culturii noastre din ziua de azi nu este un lucru nociv, atâta timp cât motivațiile pentru a apela la un specialist sunt unele pertinente cum am analizat mai sus. Este vital ca pacientul să ȋși aleagă un specialist calificat pentru a-i transforma dorințele ȋn realitate ȋntr-un mod profesionist, dar și ȋntr-un mediu sigur.

Este și mai important să ne rămânem fideli nouă și conștiinței noastre și să cooperăm cu medicul specialist care ne va ȋndruma spre un rezultat cât mai potrivit pentru propria noastră persoana și cât mai realist.

Echilibrul nostru interior nu poate fi separat de exteriorul nostru, iar conștiința corporalității este pur și simplu punctul de intersecție al spiritului și personalității noastre cu lumea exterioară, cu o oglindirea eului pentru a proiecta imaginea noastră ideală ȋn fața celorlați. Intervențiile estetice, atunci când sunt făcute de un specialist cu expertiză, ne pot ajuta să atingem standardele maxime ale propriei noastre frumuseți.

Întreabă doctorul

Dacă nu ai găsit informațiile dorite
contactează-ne sau întreabă
doctorul folosind formularul alăturat.

Telefon: +4 0752 253 000
E-mail: office@drfodor.ro

Orar: Luni-Vineri: 10:00-20:00