Avantajele alegerii unei intervenții de rinoplastie pe perioada pandemiei

Ne aflăm ȋn al doilea an de pandemie și, conform spuselor autorităților și specialiștilor, sperăm că, pe parcursul acestui an, viața să poată reveni, ȋncet-ȋncet la normal. O mulțime de persoane care și-au dorit intervenții estetice de diverse tipuri au avut unele rețineri pentru a se prezenta la medic pe perioada pandemiei, ȋnsă alegerea efectuării unei astfel de operații ȋn 2021 vine, de fapt, cu câteva avantaje greu de combătut.

2020 va rămâne pentru noi toți anul care ne-a schimbat viața ȋntr-un mod iremediabil, ȋnsă, cu toții, nutrim speranța că, doatorită tratamentelor și noilor vaccinuri elaborate de experți, revenirea la un normal cât de cât apropiat de viața pe care o știam odată va fi posibilă cât de curând.

Multe sectoare și industrii au avut de suferit pe perioada pandemiei, ȋnsă, se pare că cel al chirurgiei estetice a avut, ȋn final, de câștigat. Cum? Foarte simplu – persoanele care și-au dorit ȋntotdeauna o intervenție precum o rinoplastie sau septoplastie și-au dat seama că, pe perioada pandemiei, va fi mult mai ușor să ȋși ascundă intervenția pe perioada desumflarii zonei operate din simplul motiv că masca este necesară ȋn mai toate locurile, iar interacțiunea cu cei din jur este oricum mult diminuată, din cauza noilor restricții care au intrat ȋn vigoare.

Modificarea interacțiunii doctor-pacient

Deși pandemia a amânat o mulțime de intervenții chirurgiale neesențiale, un articol publicat de TopDoctors.uk din Marea Britanie dezbate felul ȋn care totusi chirurgii s-au descurcat cu ajutorul telemedicinei.

Charles East este unul dintre cei mai importanti chirurgi esteticieni din Londra, specialist în rinoplastie, iar, ȋn acest articol menționat mai sus, el explică modul în care clinica sa de pe strada Harley a gestionat criza cu sprijinul telemedicinei. El analizează și la ce ne putem aștepta de la „noul normal” cu intervenții chirurgicale plastice, pe măsură ce restricțiile vor fi eliminate treptat.

Aceasta dezbate și felul ȋn care s-au desfășurat noile intervenții pe perioada pandemiei – ele au implicat consultul la distanță, mai puțini pacienți ȋn clinici, proceduri intensive de dezinfectare etc. De asemenea, ea a adus ȋn discuție și telemedicina – viitorul ȋn acest domeniu.

Experta a continuat spunând „Acum avem un sistem foarte bun. Acei pacienți care doresc să continue pot avansa mult mai repede decât să aștepte o consultație față în față. În clinica și spitalele noastre, personalul este testat pentru COVID-19 , vaccinat și respectăm cu strictețe directivele pentru siguranță.” Fiecare pacient este cazat singur in salon.

Toate aceste măsuri au fost luate deja și ȋn clinicile din România. Iată care sunt principalele beneficii pentru a alege o intervenție estetică ȋn această perioadă.

Avantajele unei rinoplastii pe perioada pandemiei

Rinoplastia este una dintre cele mai populare intervenții estetice atât ȋn țara noastră, cât și ȋn afară. Pandemia reprezintă oportunitatea perfectă pentru a apela la o astfel de intervenție, iar motivele sunt destule și variate.

Cu mai mult timp la ȋndemână, pe perioada pandemiei, o mulțime de persoane au avut mai mult timp pentru a se studia, iar ochiul critic a găsit probabil toate defectele posibile care ar putea fi ȋndreptate cu ajutorul intervențiilor cosmetice – optimizarea ȋnfățișării este acum mai aproape ca niciodată și vine și cu o mulțime de avantaje.

De pildă, ȋn primul rând, necirculând atât de mult ȋn țară sau ȋn afară, buzunarul probabil se resimte, adică a avut de câștigat, iar cei interesați de o rinoplastie au avut ocazia de a pune deoparte mai mulți bani.

Dr. Jacob Sedgh a afirmat următoarele pentru The Guardian: „Oamenii nu mai cheltuie atâția bani pentru călătorii sau îmbrăcăminte și, în schimb, folosesc mai mulți bani pentru fitness și pentru a arăta bine. ”

Este un fapt știut deja acela că, după operație, oamenii pot avea umflături, vânătăi și o perioada arată destul de diferit de rezultatul lor final, lucru care, de regulă, afectează pacientul din punct de vedere psihic destul de mult.

Dar cei care lucrează de acasă au șansa de a se adăposti în umbrele propriei case în timp ce se recuperează fără ca cineva să observe. Iar, pe perioada pandemiei munca de acasă a devenit ceva uzual, deci și acesta este un avantaj foarte important al alegerii unei astfel de intervenții ȋn 2021 când suntem ȋncă ȋn miezul pandemiei – o recuperare ȋn intimitatea propriului cămin.

La fel, obligativitatea purtării măștii atât ȋn interior, cât și ȋn exterior, ajută foarte mult la camuflarea unui chip care tocmai a suferit o intervenție estetică la nivelul nasului (dar nu numai).

Un alt motiv pentru care cererea pentru rinoplastii sau alte intervenții estetice a crescut ȋn aceasta perioadă este faptul că tot mai mulți pacienți au realizat că recuperarea va fi mai ușoară.

Se știe deja că pacienții necesită o anumită perioadă de timp pentru a rămâne acasă de la locul de muncă după ce au efectuat o procedură cosmetică. Luând ȋn considerare munca de acasă și obligativitatea purtării măștilor, este mai mult decât evident faptul că acum este momentul propice pentru alegerea unei rinoplastii.

Pacienții care aleg rinoplastia vor fi avertizați de la ȋnceput că procesul de recuperare eset lent pana se dezumfla complet nasul, iar faptul că acum petrecem cu toții mai mult timp acasă, va deveni un avantaj pentru o recuperare cu mai puțin stres din cauza unui contact diminuat cu alte persoane.

Un alt aspect demn de menționat este acela că, pe lângă un nivel ȋnalt de siguranță pe care ȋl oferă clinicile private ȋn această perioadă, numărul redus de pacienți este un alt plus și un motiv pentru diminuarea stresului pentru persoana care dorește o intervenție la nivelul nasului sau orice altă operație estetică.

Este un fapt deja știut că nivelul de anxietate socială resimțit de noi toți a atins cote maxime pe perioada aceasta a pandemiei, iar diminuarea stresului prin orice măsuri este, evident, binevenită.

Siguranța pacientului, pe primul loc

Clinicile private au devenit unele dintre cele mai sigure locații pe perioada pandemiei, iar pacienții au ȋnceput să observe acest lucru de o vreme.

Astfel de clinici urmează acum măsuri foarte stricte de distanțare socială. Este vorba despre un nivel de rigoare profund ȋn respectarea îndrumărilor din partea autorităților medicale de vârf – este esențial de reținut faptul că clinicile și spitalele de renume respectă aceste reguli.

Experții examinează pacienții, se asigură că poartă cu toții măști, se spală bine și frecvent pe mâini și curăță toate suprafețele care ar putea fi o cale de transmisie.

În plus, pacienții sunt testați înainte de orice proceduri elective. Dacă vor avea test pozitiv pentru COVID-19, se amână procedurile lor. Fiecare pacient este cazat singur in salon.

Din aceste motive, este evident că unul dintre cele mai sigure locuri din orice comunitate este un cadru de îngrijire ȋntr-o clinică privată.

Așadar, orice persoană care ȋși dorește o optimizare a trăsăturilor poate apela cu cea mai mare ȋncredere la medicul de specialitate.

Întreabă doctorul

Dacă nu ai găsit informațiile dorite
contactează-ne sau întreabă
doctorul folosind formularul alăturat.

Telefon: +4 0752 253 000
E-mail: office@drfodor.ro

Orar: Luni-Vineri: 10:00-20:00