Dr. Lucian Fodor

LIPOSUCŢIE

Liposucţia este o procedură chirurgicală cosmetică ce permite înlăturarea excesului de grăsime din diferite zone ale corpului. Alimentaţia sănătoasă, execrciţiul fizic şi un stil de viaţă echilibrat sunt necesare pentru greutatea ideală. Cu toate acestea, sunt pungi de grăsime care rezistă la toate eforturile şi pentru care soluţia este de natură chirurgicală. Zonele potrivite pentru liposucţiune includ abdomenul, şezutul, şoldurile, "periniţele" de pe coapse, gambe, glezne, braţe, bărbie, gât şi sâni.

Candidata ideală pentru liposucţie este o persoană sănătoasă, echilibrată psihologic, cu un stil de viaţă activ şi care are depozite izolate de grăsime. Deoarece în cadrul liposucţiei nu se excizează pielea, aceasta ar trebui să fie fermă şi elastică. În situaţiile în care pielea este lăsată, se recomandă asocierea cu o altă procedură. Liposucţia nu este menită să înlăture cantităţi mari de grăsime şi nu înlocuieşte o dietă sănătoasă.

În timpul consultaţiei încercaţi să transmiteţi cât mai limpede dorintele dumneavoastră. Este important să stabiliţi scopuri realiste pentru procedură. Pentru a putea discuta în mod obiectiv în legătură cu zona ce necesită intervenţia, se vor face poze. Vă rugăm să fiţi pregătită să informaţi medicul în legătură cu istoricul dumneavoastră medical şi medicaţia curentă. Dr Fodor va evalua dimensiunea şi localizarea depozitelor de grăsime precum şi structura şi calitatea pielii. Veţi avea ocazia să stabiliţi tipul intervenţiei, spitalizarea, procedurile ce pot fi asociate şi riscurile posibile legate de această manoperă chirurgicală.

Veţi primi recomandări cu privire la dietă, fumat şi administrarea medicamentelor. Substanţele ce afectează coagularea sângelui nu se administrează înainte de intervenţie.

Tipul anesteziei depinde de amploarea intervenţiei şi de particularităţi individuale. Anestezia locală cu sedare intravenoasă se pretează procedurilor mai mici. Când scopul liposucţiei este de a reduce cantităţi însemnate de grăsime, actul chirurgical se desfăsoară sub anestezie generală. Intervenţia este asistată de un medic anestezist specialist.

În funcţie de decizia pe care aţi luat-o, veţi putea pleca acasă la câteva ore după operaţie sau veţi rămâne sub supraveghere pesste noapte. Aceasta depinde de obicei de dimensiunea zonei ce necesită transformare.

Interventia

S-au dezvoltat mai multe tehnici pentru liposucţie. Totuşi, în diversele variante, se practică o incizie mică de 2-3 mm la nivelul zonei ce necesită ajustare. Prin această incizie se introduce o canulă. Rolul acestei piese este de a desface celulele de grăsime şi de a le evacua. De cealaltă parte a canulei se ataşează o pompă sau o seringă mare pentru a colecta ţesutul grăsos. În timpul operaţiei, canula este mişcată înainte- înapoi prin ţesutul adipos pentru a rupe depozitele şi a elibera grăsimea în exces. Această mişcare poate fi executată de chirurg sau cu ajutorul unui motor anexat canulei. Pentru o desfăşurare mai lină a intervenţiei se injectează la nivelul zonei ţintă o soluţie mixtă, alcătuită din ser fiziologic, anestezic local şi o substanţă ce contractă vasele de sânge. În timpul liposucţiei se înlătură atât grăsime cât şi fluide. Hidratarea optimă a pacientului în timpul procedurii este esenţială pentru echilibrul organismului.

Postoperator vi se vor administra medicamente pentru confortul dumneavoastră. Ar trebui purtată îmbrăcăminte specială elastică deasupra zonei tratate pentru câteva săptămâni. Este obişnuită apariţia edemului şi a contuziei după intervenţie. Simptomele vor remite treptat: după aproximativ 3 săptămâni zona tratată va fi în cea mai mare parte decolorată şi va avea o forma aproape fiziologică. Edemul rezidual va dispărea în totalitate în săptămânile următoare. Ar trebui să faceţi plimbări uşoare cât de repede posibil dar activităţile fizice extenuante trebuie evitate. Vă puteţi întoarce la servici după o săptămână dar aveţi grijă de dumneavoastră pentru a permite completarea procesului fiziologic de vindecare.

Vă veţi putea bucura de noua dumneavoastră imagine deja din prima zi după operaţie. Totuşi, veţi avea ocazia să observaţi cu încântare îmbunătăţirea constantă a formei şi resorbţia edemului. Pentru a vă putea bucura de noua imagine la câţiva ani după intervenţie vă recomandăm o dietă echilibrată şi exerciţiu fizic regulat.

Mai multe detalii despre intervenţie şi recomandări postoperatorii veţi primi la consultaţie.

Intervenții chirurgicale estetice

Chirurgia estetică a cunoscut, în ultimii ani, o evoluţie conceptuală şi tehnologică semnificativă. Modificările de natură conceptuală au condus la schimbări majore în ceea ce priveşte abordările chirurgicale, iar schimbările tehnologice includ utilizarea procedurilor minim invazive cu recuperare rapida.

Faptul că tehnicile chirurgiei estetice au avansat într-atât de mult, iar medicii au acum la dispoziţie o paletă extrem de vastă de instrumente şi tehnologii se traduce prin rezultate care transformă procedurile chirurgicale în adevarate opere de artă de cea mai mare fineţe.

mărire de sani

Mărirea sanilor

Mărirea sanilor cu implant silicon prin diferite metode chirurgicale

Detalii
rinoplastie operatie nas

Rinoplastie/septoplastie

Operația estetică la nas, îmbunătățirea estetică și funcțională a nasului, corecția deviației de sept.

Detalii
lifting facial

Lifting facial

Intinerirea feței cu ajutorul chirurgiei estetice.

Detalii
mastopexie ridicare sani

Ridicarea Sânilor

Liftingul sânilor lăsați în urma porcesului de îmbărtânire sau după nastere

Detalii
liposucție

Liposucție

Eliminarea grăsimii din diferite zone ale corpului

Detalii
abdominoplastie

Abdominoplastie

Eliminarea pielii lăsate în urma slăbirii sau după intervenția de liposucție, corecția diastazei muschilor și/sau herniei ombilicale

Detalii
micsorarea sanilor

Micșorarea sânilor

Micșorarea sânilor prea mari cu, sau fară, ridicarea lor

Detalii
marire buze

Mărirea buzelor

Acid hialuronic sau implant din silicon

Detalii
 • Părerile pacienților

  referinte pacient

  "...am simtit ca isi da cu adevarat interesul, mi-a transmis de la bun inceput ceva, nu stiu, pur si simplu am simtit ca dansul trebuie sa ma opereze [...] A fost cea mai buna alegere pe care am facut-o vreodata si vi-l recomand cu mare caldura pe Dr. Lucian Fodor !!!"

  sursa

 • Părerile pacienților

  pareri doctor

  "...am iesit pe usa spitalului plangand de fericire....Sunt fericita iar reusita accestui medic imi va da multa incredere in mine de azi inainte! Va multumesc Domnule Lucian Fodor...Cu stima si respect Ana-Maria,Ilea"

  sursa

Contact

Adresa:

 • Clinica Hiperdia
 • Str. Obervatorului 1-3
 • Cluj-Napoca

Telefon:

 • 0754-353 000

E-mail:

 • office@drfodor.ro

Orar:

 • Luni: 9:00–21:00
 • Marţi 9:00–20:00
 • Miercuri 9:00–21:00
 • Joi 9:00–20:00
 • Vineri 9:00–20:00